Jyväskylän kaupunginteatteri

Jyväskylän kaupunginteatterin uutiskirje.

Tammikuu 2020

Erittäin hyvää uuden vuoden alkua sinulle uutiskirjeemme lukija. Palaamme vielä tässä kirjeessä vuoden 2019 katsojamääriin, kerromme tammikuun esityksistä ja tulevista ensi-illoista, teatterin lastentapahtumasta sekä muistutamme myös kevään Esirippu aukeaa -ohjelmistoesittelystä.

 

Vuonna 2019 kaupunginteatterilla lähes 56 000 katsojaa
– Phantom – Pariisin oopperan kummitus suosituin

Jyväskylän kaupunginteatterin yleisömäärä kipusi vuonna 2019 lähes 56 000 katsojaan. Kevään nostinlavarikon ja kaikkiaan 24 perutun esityksen myötä katsojalukuun voidaan olla tyytyväisiä. Yleisön suosikiksi kohosi lähes koko syksyn täysille katsomoille esitetty Phantom – Pariisin oopperan kummitus -musikaali, jonka näki kaikkiaan yli 10 000 katsojaa. Kiitos kuluneesta vuodesta kuuluu teille kaikille, jotka kävitte esityksissämme ja muissa teatterin yleisötapahtumissa.

Syksyn ensi-illat jatkavat ohjelmistossa – helmikuussa kaksi uutta ensi-iltaa

Kevätkaudella ohjelmistossa jatkavat syksyn vetonaula Phantom – Pariisin oopperan kummitus, brittikomedia Tämä on ryöstö!, pienen näyttämön lauluilta Elämä on juhla sekä koko perheen musiikkiseikkailu Ella ja Paterock. Phantom – Pariisin oopperan kummituksen lipunhintoihin on tulossa tammikuun lopussa kahden (2) euron hinnankorostus. Liput kevään esityksiin voi ostaa vielä vanhalla hinnalla 29.1.2020 saakka. Myös Elämä on juhla -lauluillan lippujen kanssa kannattaa pitää kiirettä. Esityksiä on kevätkaudella enää kolme 8.2. saakka, joista viimeinen esitys on tällä hetkellä jo loppuun varattu. Muista myös Jyväskylän oopperan La Bohèmen esitykset, jotka jatkuvat suurella näyttämöllämme 8.2. saakka.
 
Helmikuussa teatterilla nähdään kaksi uutta ensi-iltaa. Pienen näyttämön ensi-illassa nähdään 6.2. Ingmar Bergmanin klassikkoteksti Kohtauksia eräästä avioliitosta ja suurella näyttämöllä ensi-iltansa saa 15.2. Suomen kantaesitys Laura Waden romanttinen komedia Tavat ja toiveet – Jane Austenin matkassa. Tammikuun teatteritiistaissa 28.1. klo 18 saat esimakua Tavat ja toiveet -esityksestä avoimessa harjoituksessa.

Tuomo Rannankarin levynjulkaisukonsertti teatterilla
 

Tammikuun sunnuntaikeikalla on tarjolla Tuomo Rannankarin levynjulkaisemiskonsertti: Leikki on lasten työtä. Koko perheen konsertissa soivat vastaleivotut ja hyväntuuliset lastenlaulut sekä TV:n lastenohjelmista tutut suosikkikappaleet. Vajaan tunnin mittainen konsertti nähdään ja kuullaan suurella näyttämöllä 26.1. klo 15.

Ella ja Paterock -esityksen yhteydessä lastentapahtuma 1.2.

Hulvattoman Ella ja Paterock -näytelmän yhteydessä järjestettävässä Obladi oblada -lastentapahtumassa pääset tutustumaan Ellan ja Paten maailmaan erilaisten pajojen ja puuhien kautta. Tervetuloa koko perheenä mukaan la 1.2.2020 klo 12. Seuraa lisätietoja netistä ja Facebookista.

Kevään ohjelmisto esittelyssä tiistaina 14.1. Esirippu aukeaa - tapahtumassa

Kevätkauden teatteritarjontamme esitellään perinteisesti Esirippu aukeaa -tapahtumassa tiistaina 14.1. klo 19 suurella näyttämöllä. Tervetuloa näkemään katkelmia, kuulemaan tekijähaastatteluita ja kokemaan yllätyksiä. Ilta jatkuu yleisölämpiössä pullakahvien merkeissä yhdessä teatterin henkilökunnan kanssa. Liput tilaisuuteen maksavat 3 € sisältäen pullakahvit.

Kevään Aaltoja!-lehti on ilmestynyt

Jyväskyläläistä kulttuuri-, tapahtuma ja liikunta-antia esittelevä Aaltoja!-lehti on ilmestynyt. Jos et saanut omaasi kotiin kannettuna, voit napata painetun version matkaasi vaikka teatterilla käydessäsi. Lehteä voit selailla myös sähköisenä versiona täältä.

Jyväskylän kaupunginteatteri
Vapaudenkatu 36, 40100 Jyväskylä
Lippumyymälä avoinna ti klo 12-17, ke-la klo 12-19,
Lisäksi puhelinpalvelu ti-ke jo klo 11 alkaen.